Moet het MKB kapot in coronatijd om de wereldmarkt in handen te krijgen van twee gigantische beleggingsfondsen? 

door | 16 juni 2021 | Geen Avondklok of lockdowns, MKB weg ermee?

Het MKB is de motor van de economie wordt altijd gezegd. Naast de motor geeft het MKB ons land kleur, dynamiek, een gevoel van thuis horen en ontspanning. Horeca, winkels, sportscholen, ZZP-ers die je vanwege hun specialismes kunt inhuren, schoonheidsspecialisten, kappers, marktkooplieden etc. Dit MKB is het hardst getroffen. Grote ketens (Kruidvat, HEMA, supermarkten, bouwmarkten e.d.) hebben over het algemeen grote beleggers achter zich, zij kunnen financieel wel tegen een stootje. Dit geldt niet voor ons MKB.

Velen hebben oplopende sommen geld moeten lenen en kunnen dit, door de blijvende maatregelen nauwelijks terugbetalen. Het gevolg is dat ze, vaak nog na inleggen van eigen spaargeld, studiegeld van de kinderen en/of erfenissen uiteindelijk failliet gaan. Veel horecazaken hebben dit het afgelopen jaar ondervonden, sportscholen staan nu onder druk, welk MKB volgt daarna? Hoeveel lockdowns kunnen ondernemers nog aan?

Wat vind u nou eigenlijk ècht van het overheidsbeleid?

Is het aan u nog te verkopen dat de regels nog zo strikt en onlogisch zijn? Restaurants dicht, maar supermarkten altijd vol? Politici wel met elkaar in het bedrijfrestaurant eten, maar verder staat de horeca nagenoeg stil? Een groot Coronaschip mèt verplegend personeel werd afgewimpeld door onze politiek, maar wij zijn allemaal nog steeds beperkt vanwege capaciteitstekort in de zorg? Terwijl de ifr van Corona nu hetzelfde is al de griep? (0,15% bron: WHO).

Welk bewijs heeft de politiek om te besluiten dat het MKB niet veilig open kan?

Begrijpt u waarom de media zich niet kritisch uitspreekt en zich eigenlijk alleen maar gedraagt als woordvoerder van de politiek? Of zou het logisch kunnen zijn omdat de pers niet meer onafhankelijk is, want men ‘Bijt niet de hand die men voedt’. Waarom wordt onafhankelijke pers gecensureerd en ander geluid weggezet als desinformatie, nepnieuws en gevaarlijk? Wie heeft hier eigenlijk belang bij? Wie bepaalt wat u wel of niet mag lezen en denken? Waarom worden we zo verdeeld?

Zou het u verrassen als er een andere reden achter dit overheidsbeleid zit?

Dat een hele grote beleggers groep, The Vanguard Group wereldwijd momenteel 85% van de hele markt en naar verwachting in 2028 alles in handen heeft? Het MKB moet hierom kapot

Achter de schermen

Stel je eens voor dat de wereld een bedrijf is. Aan het roer van dit bedrijf staat één grote belegger: Vanguard Group met direct daaronder nog een andere machtige belegger: BlackRock. De Vanguard Group is de machtigste belegger wereldwijd, tezamen met BlackRock staan zij bovenaan de pyramide. Ze bezitten inmiddels rond de 85% van alle aandelen van alle ketens wereldwijd.

Kijk of de Vanguard Group / BlackRock ook in jouw sector de grootste aandeelhouders zijn

Kijk bij finance.yahoo.com, vul het bedrijf in, ga naar tabblad holders en kijk of de Vanguard Group/ BlackRock ook in jouw sector de grootste aandeelhouders zijn.

Meer lezen?

Download de folder via infoflyer.nl

Deel dit artikel
Geen Vaccinatiepaspoort

Bescherm het recht op gelijke behandeling en privacy.

Geen Test-, Mondkap- of Vaccinatiedwang

Bescherm het recht op lichamelijke integriteit.

Geen Avondklok

Bescherm het recht op bewegingsvrijheid, betoging en eigendom.