Op 5 mei vieren we vrijheden die we de afgelopen twee jaar zijn kwijtgeraakt.

door | 4 mei 2022 | Artikelen

Vandaag op 4 mei herdenken wij de slachtoffers van de tweede wereldoorlog. Een bijzondere herdenking want deze herdenking zou zo maar eens de laatste herdenking kunnen zijn voor een nieuwe wereldoorlog.

Je kan je afvragen wat het resultaat is van alle herdenkingen en vrijheidsvieringen tot nu toe. Onze vrijheden dankzij grondrechten zoals gelijke behandeling, privacy, meningsvrijheid, lichamelijke integriteit, bewegingsvrijheid en eigendom zijn opgeheven.

Grondrechten zijn hiermee verworden tot privileges die kunnen worden ontnomen naar aanleiding van de door de autoriteiten aangewezen crises.

Deze grondrechten zouden onze vrijheid moeten waarborgen juist in tijden van crisis. Echter worden nu vreedzame vrijheidsdemonstraties uiteengeslagen. Mensen die opkomen voor hun vrijheden worden geridiculiseerd, gediscrimineerd, gecensureerd en opgesloten.

Nu staan we op de vooravond van een verdere escalatie van een lokaal conflict. Het lijkt een kwestie van tijd voor de NAVO betrokken gaat worden in wellicht een nucleaire oorlog. Door de censuur en propaganda lijkt elke nuance ver te zoeken. De bevolking is gepolariseerd en overheidskritische mensen zijn verdacht en worden gevolgd door inlichtingendiensten.

We zullen ons moeten verzetten en blijven verbinden in de komende periode. We zijn het onze voorouders, slachtoffers van de oorlogen en onze kinderen verplicht. Hieronder twee links naar video’s met praktische tips:

Wat kunnen we doen aan de voedselcrisis?

Bron: cafeweltschmerz.nl

Hoe verzetten we ons tegen tirannie?

Bron: cafeweltschmerz.nl

Deel dit artikel
Geen Vaccinatiepaspoort

Bescherm het recht op gelijke behandeling en privacy.

Geen Test-, Mondkap- of Vaccinatiedwang

Bescherm het recht op lichamelijke integriteit.

Geen Avondklok

Bescherm het recht op bewegingsvrijheid, betoging en eigendom.